Mate-Fin

Monitorizare Tritiu

   Metodele clasice de laborator  de masurare a concentratiei de tritiu in aer prim metoda scintilatorilor lichizi sunt  laborioase, scumpe, consumatoare de timp si produc deseuri radioactive.
    MATE-FIN a dezvoltat  instrumentatie specifica pentru masurarea on line si in timp real  a concentratiei de tritiu in aer.
Aceste echipamete sunt  importante pentru monitorizarea dozei  in zonele expuse radiologic  si isi gasesc aplicabilitate in facilitatile de mari dimensiuni precum:
-   Centrale Nucleare Electrice
-   Unitati de productie cu profil nuclear
-   Institute de cercetare si laboratoare

   Un singur Monitor poate monitoriza concentratia Tritiului in pana la 30 locatii diferite. Probele de aer sunt  prelevate printr-o retea de tevi  echipate cu valve comandate de un calculator central. Prelevarea se executa automat dupa algoritmi stabiliti in prealabil, inregistrarea rezultatelor facandu-se intr-o baza de date. Vizualizarea rezultatelor on line este disponibila local pe display-ul Monitorului de Tritiu in Aer  sau la distanta pe calculatorul de proces. Accesul la baza de date este disponibila utilizatorilor locali pe calculatorul de proces sau la distanta prin Internet.  Aplicatia software permite intocmirea de rapoarte referitoare la evolutia concentratiei de tritiu din zonele monitorizate precum si evolutia algorimilor de prelevare.

 

 

Vezi toti partenerii
matefin.com CopyRight | All Rights Reserved

Back to Top